Rockabilly Day zag het daglicht in 2001 toen James Laureyns samen met Oemtata vzw enkele optredens organiseerde waarbij Rockabilly, classic cars, hotrods, kustoms en motorfietsen centraal stonden. 

  

De enige bedoeling toen was een relaxte zondagnamiddag, waarbij de bezoekers konden genieten van de zon, een biertje, de bands, de auto's en moto's. 

  

Het eerste jaar ging van start met 'The Wildcats' (plaatselijke band) en 'the Seatsniffers (zonder twijfel België's beste rockabillyband) + een redelijk aantal bezoekers, vandaar dan ook de beslissing om het gebeuren een vervolg te geven in 2002. 

 

Gedurende de laatste 12 jaar is Rockabilly Day voortdurend gegroeid (bijna 7 000 bezoekers vorig jaar), er zijn nu ook telkens meerdere (inter)nationale bands, een groter aantal auto's en moto's (sommige zelfs uit Zweden, Polen, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland!), prijsuitreiking, rockabilly-DJ's, Burlesque en een grote gezellige 50's markt met kleding, gebruiksvoorwerpen, vinyl en CD's. 

  

Geleidelijk aan evolueerde Rockabilly Day naar een middelgroot festival, waar iedereen die bereid is om een weekend per jaar de tijdmachine terug naar de fifties te nemen, welkom is (ook al lijken sommige bezoekers nog steeds in die tijd te leven). 

  

Ondertussen is Rockabilly Day een roots-Rockabilly gebeuren, met speciale aandacht voor 50's lifestyle, kledij, hotrods & kustoms. De enige bedoeling hiervan is een 'overdosis' Rock & Roll aan te bieden, denk daarbij aan vetkuiven, zwart leder en roll-up jeans 'cats' en pony-tailed 'chicks'. Voeg daarbij nog wat luipaardmotieven en vlammen en het beeld is compleet. 

 

Onze filosofie is om trouw te blijven aan de 'Rockabilly spirit': uiteindelijk is dit het enige festival in zijn soort in België, waar zowel Rockabilly muziek als oldtimers, kustoms, hotrods en bikes centraal staan. Rockabilly Day is ondertussen het kleine broertje geworden van 'Hemsby' of 'Rockabilly Rave' (UK) of 'Viva Las Vegas' (USA). 

  

Indien het ons alleen al zou lukken een beetje van de sfeer van die grote festivals voor één namiddag per jaar naar België te brengen, is ons opzet meer dan geslaagd... 

 

Rockabilly Day

 

Keep on ROCKIN'!