Rockabillyday is een evenement dat volledig in teken van de jaren ‘5O en ’60 staat.  We willen onze bezoekers zo veel mogelijk onderdompelen in de sfeer van toen.  Vanaf de eerste editie hebben we dan ook de klemtoon gelegd op Amerikaanse wagens uit dat magische rock&roll tijdperk.  

 

Op ons festival laten we alle Amerikaanse wagens toe die gebouwd werden tot en met 1965.  Tijdens het festival doen we ons best om alle oldtimers zo veel mogelijk per categorie op te stellen, zo krijgen onze bezoekers een mooi overzicht.  

 

Europese oldtimers pré 1965 zijn natuurlijk ook welkom en zullen een apart worden opgesteld.  

Wagens die gebouwd zijn na 1965 laten we niet toe op ons festival.  We weten dat er ook wel pareltjes tussen zitten maar dit is niet de doelgroep van ons festival!

 

Wat motoren betreft; alle Harley’s zijn welkom en vanzelfsprekend alle oldtimer motoren en scooters.  Heb je van jouw bolide een echte café-racer gemaakt dan krijg je ook toegang tot het festival terrein.

 

Vanaf de eerste jaargang heeft Rockabilly de keuze gemaakt om de jaren ’50 te herbeleven en aan die keuze willen we zo veel mogelijk trouw blijven!